Woonzorgcentrum Transwijk

Transwijk is sinds december 2012 gevestigd in het mooie en moderne woongebouw Parc Transwijk van woningcorporatie Bo-ex. Parc Transwijk staat op de plek waar decennia lang het oude Transwijk gevestigd was, tot het gesloopt werd in 2009.
In Parc Transwijk heeft Vecht en IJssel 75 zorgappartementen en 4 huishoudens voor Gekoesterd Wonen voor elke zes ouderen met dementie. Daarnaast zijn er twee huishoudens voor beschermd wonen. De cliënten van Vecht en IJssel wonen zoveel mogelijk zelfstandig en kunnen een beroep doen op diverse services en diensten op het gebied van welzijn en zorg, van huishoudelijke ondersteuning en maaltijdservcies tot persoonlijke verzorging en verpleging. De services en diensten zijn ook beschikbaar voor de huurders van Bo-ex en bewoners van de wijk.
Vecht en IJssel biedt cliënten de mogelijkheid onder intensieve, professionele begeleiding de dag door te brengen, om zo een verpleeghuisopname uit te stellen.

Transwijk grenst aan het prachtige park Transwijk. Aan de achterzijde van Parc Transwijk is een mooie tuin met terras aangelegd, waar bewoners (en hun gasten) optimaal kunnen genieten van het water en het park aan de overzijde.
Alle bewoners (en hun gasten) kunnen dagelijks een warme maaltijd gebruiken in het restaurant, een bezoek brengen aan de fysiotherapie, de kapsalon, de bibliotheek of de Verwensuper. Het Vereniginsgleven van Transwijk staat open voor cliënten van Vecht en IJssel voor huuders van Bo-ex en voor iedereen die lid wil worden van één van de verenigingen van Transwijk. Ook kan deelgenomen worden aan diverse activiteiten, al dan niet tegen een vergoeding.

Om te wonen in woonzorgcentrum Transwijk  heeft u een indicatie nodig. Meer informatie leest u hier.

Kijk hier voor actuele informatie over onze wachttijden voor Intramuraal Wonen, Gekoesterd Wonen, Zorg Thuis en Dagbesteding.
 

Transwijk nieuws

Samenwerking met ZorgSpectrum aan ‘Verpleeghuis van de toekomst

Vecht en IJssel werkt met ZorgSpectrum uit Nieuwegein samen in het innovatieve project ‘Verpleeghuis van de Toekomst’, verpleeghuiszorg waarbij zorgtechnologie en digitale mogelijkheden maximale ondersteuning bieden aan bewoners en zorgprofessionals. Het centrale uitgangspunt daarbij is: hoe kunnen we waarde toevoegen aan het leven van onze mensen?

Nieuwe bestuurder start 1 oktober 2021

Vecht en IJssel is verheugd dat ze in de persoon van mw. Sigrid van der Heide een nieuwe bestuurder heeft gevonden die de organisatie verder zal leiden naar de toekomst, volgens de koers van onze Strategische Verbeelding 2020—2024. Sigrid van der Heide start per 1 oktober 2021. Vanuit het huidige bestuur blijft interim bestuurder Daniëlle Santen tot begin december om te zorgen voor een goede overdracht naar Sigrid.

Twee nieuwe leden Raad van Toezicht Vecht en IJssel

Mevrouw Iris Bandhoe en mevrouw Piera Mereu zijn per 1 augustus 2021 benoemd tot lid van de Raad van Toezicht van Vecht en IJssel.

Jaarverslag Vecht en IJssel 2020

Het jaar 2020 was een enerverend jaar voor Vecht en IJssel, waarin veel gebeurd en gedaan is, ook vanwege corona. Dat leverde verdrietige situaties op, uitdagingen, maar ook mooie momenten. We zijn trots op wat we in 2020 samen hebben bereikt! U leest het allemaal terug in ons Jaarverslag 2020 en in het Bestuursverslag 2020. (lees verder)

Feestelijke start renovatie Zuylenstede

Na bijna 2 jaar van voorbereiden, overleggen en afstemmen is woensdag 2 juni feestelijk het startsein gegeven voor de renovatie van onze locatie Zuylenstede. Met de onthulling van een groot bouwdoek aan de gevel, gaf wethouder Maarten van Ooijen, samen met bestuurder Paul van Wingaarden van Vecht en IJssel en directeur Teus Oskam van Estea, het begin aan van de uitvoer van dit grote project. De wethouder gaf Vecht en IJssel en Estea een compliment voor de wijze waarop ze de renovatie de afgelopen twee jaar hebben voorbereid, in goede afstemming met alle cliënten, huurders en medewerkers.

Woonzorgcentra

Vecht en IJssel beschikt over drie woonzorgcentra, te weten Ewoud in IJsselstein, Transwijk en Zuylenstede in Utrecht. Stuk voor stuk unieke locaties door hun eigen identiteit en cultuur.
lees meer...

Gekoesterd Wonen

Binnen Vecht en IJssel bieden we Gekoesterd Wonen. Dit is een woonvorm waarmee wordt nagestreefd aan cliënten met een ZZP 5 (Zorg Zwaarte Pakket) en BOPZ indicatie, kwaliteit van leven en welzijn te bieden.
lees meer...

Servicewoningen

Vecht en IJssel heeft in IJsselstein en Utrecht diverse servicewoningen. U kunt hier apart wonen met de dienstverlening en faciliteiten van het woonzorgcentrum.
lees meer...

Zorg Thuis

Vecht en IJssel biedt mensen die thuis willen blijven wonen ondersteuning op het gebied van huishouding, verpleging, persoonlijke verzorging of begeleiding. Deze diensten zijn ondergebracht bij Zorg Thuis.
lees meer...