Bontfire, 'het paard van de koning' ingeslapen

Bij een medische keuring bleek onlangs totaal onverwacht dat Bontfire diverse chronische orthopedische problemen had, met als gevolg chronische pijn. Uit respect voor Bontfire hebben we besloten haar verder lijden te besparen. Ze is vanochtend naar de Faculteit Dierengeneeskunde gebracht, alwaar ze is ingeslapen.

We kregen Bontfire in 2013 van koning Willem Alexander, toen hij een bezoek bracht aan IJsselstein en van de gemeente `een vers paard' kreeg.

Na een verblijf bij Hengstenhouderij Van Vliet, eerst vanwege de verbouwing van Ewoud en de herinrichting van de dierenweide en vervolgens vanwege de aanpassing van de weide, had Bontfire sinds september 2016 eindelijk haar eigen plekje in onze dierenweide. Ondanks de mooie stal, de aangepast weide en de verzorging en inzet van een team enthousiaste vrijwilligers, bleken de omstandigheden toch niet ideaal.
Daarom kwam het idee op om Bontfire elders onder te gaan brengen, in een omgeving waar het gezelschap zou hebben van andere paarden en pony’s en meer vrije bewegingsruimte. Daarvoor was het noodzakelijk dat Bontfire een medische keuring onderging.

De verslagenheid is groot, ook bij het team vrijwilligers dat Bontfire verzorgde.
Het bestuur van Vecht en IJssel denkt na over een blijvende, tastbare hernnering aan Bontfire.

In nauw overleg met het Hof en Vecht en IJssel, heeft de gemeente IJsselstein vandaag een persbericht verzonden.

Woonzorgcentra

Vecht en IJssel beschikt over drie woonzorgcentra, te weten Ewoud in IJsselstein, Transwijk en Zuylenstede in Utrecht. Stuk voor stuk unieke locaties door hun eigen identiteit en cultuur.
lees meer...

Gekoesterd Wonen

Binnen Vecht en IJssel bieden we Gekoesterd Wonen. Dit is een woonvorm waarmee wordt nagestreefd aan cliënten met een ZZP 5 (Zorg Zwaarte Pakket) en BOPZ indicatie, kwaliteit van leven en welzijn te bieden.
lees meer...

Servicewoningen

Vecht en IJssel heeft in IJsselstein en Utrecht diverse servicewoningen. U kunt hier apart wonen met de dienstverlening en faciliteiten van het woonzorgcentrum.
lees meer...

Zorg Thuis

Vecht en IJssel biedt mensen die thuis willen blijven wonen ondersteuning op het gebied van huishouding, verpleging, persoonlijke verzorging of begeleiding. Deze diensten zijn ondergebracht bij Zorg Thuis.
lees meer...